EESTI JAZZLIIT

Noor helilooja 2023

Heliloomingu konkursile “Noor Helilooja 2023” saab esitada võistlustöid kuni 26. märtsini!

Eesti Muusikafondi ja Eesti Heliloojate Liidu korraldatud heliloomingu konkurss “Noor helilooja 2023” on suunatud kuni 22-aastastele noortele. Võistlustöid saab esitada kuni 26. märtsini. Finaalkontsert toimub 6. mail kell 16 Tartus Heino Elleri Muusikakooli Tubina saalis festivali EMP 2023 kavas. Konkursi preemiafondi toetab LHV.

Konkursile laekunud töid hinnatakse kahes vanuserühmas: kuni 15-aastased (k.a) ja 16–22-aastased (k.a). Osaleda võivad kõik noored muusika loojad Eestist, sh need, kes on varasematel konkursidel osalenud ja auhinna pälvinud.

Konkursile saadetud teos peab olema 3–6 minutit pikk. Valikus on neljaliikmeline ansambel koosseisus: klarnet/bassklarnet, viiul, klaver ja tšello. Teoses võib kasutada nii klarnetit kui bassklarnetit, kuid seda mängib üks mängija, kes peab loo sees jõudma seda vahetada. Nooremal vanuserühmal tuleb kirjutada vähemalt kahele erinevale instrumendile. Vanem vanuserühm peab kasutama kolme erinevat, nende hulgas ka klarnetit (ja/või bassklarnetit).

Info:

www.helilooja.ee/loomelabor/lhv-noor-helilooja/

www.helilooja.ee/konkurss-noor-helilooja-2023-ootab-helitoid/