EESTI JAZZLIIT

Elina Martinson

 

„Jazzmuusika juures võlub mind see, kui vabana on end võimalik laval tunda. Suurim inspiratsiooniallikas on elu ise ning kõik mis sellega kaasneb – püüan olla tähelepanelik ning iga vähegi põnevama kuuldu ja nähtu suunata enda muusikasse.“
-Elina Martinson 

Elina Martinson on Eesti lauljatar, kes hõljub popi ja jazzi piiridel. Tugev klapp popmuusikaga oli Elinal juba lapseeas, aga jazziõpingud on temas süvendanud armastust just selle muusika vastu. Kahe žanri kombinatsioon on Elina jaoks kõige kodusem, seega suurem osa tema loomingust sarnaneb vanakooli jazzile, mis hõlmab endas nii svingi kui ka bossanoovat. Viimase aja loomingusse on hiilinud ka groove ja neo-soulilik lähenemine. Elina kirjutab oma lauludesse elulise sisu, kõneldes nii inimestevahelistest suhetest kui läbisaamisest iseendaga. Põhirõhu asetabki Elina oma loomingu kirjutamisele, kuid on osalenud ka mitmetes erinevates ettevõtmistes Eesti muusikamaastikul.
Elina Martinson muusikatee suurim mõjutaja on Amy Winehouse, keda ta võib endiselt lõputult kuulata ja vaadata.

Elina avaldas just äsja oma esimese singli:
Elina Hokkanen „Apple Tree“ 2019

Elina on esinenud festivalidel Jazzkaar, IdeeJazz ja Tudengijazz.

2019. aastal omandas Elina Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias bakalaureusekraadi jazzlaulu erialal ning ta jätkab õpinguid samal erialal magistrantuuris.